Tre trinn til TrinnVis
Er du ny bruker av TrinnVis? Eller vurderer du og helsevirksomheten din å starte med TrinnVis?
Her er en tretrinns-forklaring på hvordan du enkelt kommer i gang.

Trinn 1:
Registrer virksomheten og kolleger
Første trinn er å registrere virksomheten og hvilken tjeneste man leverer. Her er det viktig å velge riktig tjenestetype (legetjeneste, tannhelsetjeneste, kiropraktikk, fysioterapitjeneste osv.), da dette bestemmer innholdet på din virksomhets TrinnVis-konto.
Deretter registreres ansatte og kolleger. Alt personell bør legges inn – inklusive leietakere, oppdragstakere og støttepersonell. Registrer dine kollegers yrke, tilknytning (ansatt, leietaker, vikar osv.) og epostadresse. Sistnevnte brukes ved innlogging i TrinnVis, og ved utsendelse av informasjon fra systemet.
Oversikt over virksomheten og informasjon om ansatte og kolleger registreres som regel i det man starter opp med TrinnVis. Men, det er også mulig å legge dette inn i etterkant. Det er altså ikke nødvendig å avbryte registreringen hvis du f.eks. mangler epostadresse til én av de som skal registreres. Denne kan alltids legges inn i etterkant.

Trinn 2:
Fordel ansvarsområder
Neste trinn er å fordele ansvarsområder mellom deg og dine kolleger. Ansvarsområdene du blir bedt om å fordele er lovpålagte. Flere personer kan ikke ha samme ansvarsområde, men en person kan ha flere ansvarsområder.
I tillegg til de lovpålagte foreslår TrinnVis også flere arbeidsrelaterte ansvarsområder, som pasientmottak, steril osv. Disse kan tildeles til flere personer samtidig.
Snakk gjerne med kollegaene dine og avtal i forkant hvilke ansvarsområder hver enkelt skal tildeles og ha ansvar for.

Trinn 3:
Kom i gang med etableringsoppgavene
Siste trinn er å ta i bruk TrinnVis. For å hjelpe dere i gang har vi laget oppgaver som skal løses. Dette kaller vi Etableringsoppgaver, og det er ca. 40 slike fordelt på de ulike ansvarsområdene. Hver oppgave er knyttet til et konkret myndighetskrav.
Det er ikke meningen at alle disse skal gjøres på en gang. Istedenfor blir du bedt om å utføre én per uke.
Veien videre
Når de to første trinnene over er fullført, og dere er kommet i gang med trinn tre og etableringsoppgavene, er du og helsevirkomheten din godt i gang med kvalitetsarbeidet! Derfra handler den om bruke alle de nyttige funksjonene i TrinnVis, og holde systemet oppdatert – som f.eks:
- Er det kommet nye kolleger til – eller er det noen som har sluttet?
Oppdater TrinnVis og sørg for at ansvarsområder flyttes over de som slutter til de som har kommet til - Har dere kjøpt inn nytt utstyr (EMU) eller kassert noe gammelt?
Oppdater utstyrsoversikten i TrinnVis slik at den alltid er klar for kontroll fra Eltilsynet - Har dere inngått ny avtale med huseier, fått nye samarbeidspartnere eller lignende?
Sørg for å oppdatere TrinnVis og last opp nye avtaler og kontrakter i systemet. Da vet du alltid hvor de er!
Nyttige styringsverktøy i TrinnVis
Husk også at TrinnVis-systemet inkluderer nyttige styringsverktøy som gjør den daglige driften av helsevirksomheten enklere og mer effektiv. Ett eksempel er bemanningskalenderen som hjelper deg å organisere bemanning, planlegge ferieavvikling for personalet og holde oversikt over hvem som er på jobb når.
Har du spørsmål om TrinnVis?
Ta gjerne kontakt på tlf. 485 95 383 (09:00 – 15:30)