Kvalitetssystemet for psykologer

TrinnVis er et spesialtilpasset kvalitetssystem for deg som tilbyr psykologtjenester gjennom privat praksis – enten alene eller sammen med kolleger. TrinnVis gjør det enklere å drive praksisen din i tråd med myndighetenes krav og regelverk. Systemet har også nyttige verktøy som hjelper deg å sikre sensitiv pasientinformasjon mot datainnbrudd og hackerangrep.

Samarbeid mellom NPF og TrinnVis

Norsk Psykologforening (NPF) og TrinnVis har i samarbeid laget en egen versjon av TrinnVis-systemet som er tilpasset psykologers krav og behov. Som en del av samarbeidet får du som NPF-medlem fast 30% rabatt på TrinnVis-abonnement. TrinnVis vil da koste fra kr. 245 pr/måned. Som ny bruker får du også en 30-dagers gratis prøveperiode.*

TrinnVis-abonnementet oppretter du selv her: Prøv TrinnVis gratis i én måned

Må du som psykolog ha et kvalitetssystem?

Ja. Myndighetene pålegger psykologpraksiser og alle andre helsevirksomheter å ha et kvalitetssystem. Du kan etablere ditt eget system, men dette krever at du:

Med TrinnVis er alt dette gjort for deg. I tillegg får du ferdige forslag til mange av dokumentene som myndighetene krever at praksisen din har, slik at du får frigjort tid til å hjelpe pasienter.

Hva med meg som driver solopraksis?

Myndighetene krever at alle helsevirksomheter har og bruker et kvalitetssystem. Dette gjelder også for deg som driver solopraksis. Kravene er derimot mindre omfattende. Derfor har vi laget en forenklet versjon av TrinnVis tilpasset deg som driver alene. Den kan du les mer om her: Forenklet versjon av TrinnVis

Hva er TrinnVis?

TrinnVis er et komplett styrings- og kvalitetsystem som hjelper deg og praksisen din med viktige områder som:

Er dere flere psykologer som driver praksis sammen, har TrinnVis også nyttige funksjoner som:

TrinnVis er fylt med viktig innhold for psykologer

TrinnVis er ikke bare et tomt system, men kommer med ferdige forslag til rutiner, prosedyrer og andre dokumenter knyttet til drift av en helsevirksomhet. I samarbeid med Psykologforeningen har vi i tillegg laget egne rutiner og prosedyrer for deg som er psykolog:

TrinnVis forteller hva deg som må gjøres

TrinnVis forteller deg hva du må gjøre for å overholde myndighetens krav til deg som psykolog og helsepersonell. Hver mandag sender Trinnvis deg, og eventuelle praksiskolleger, en e-post med en etableringsoppgave som skal løses i løpet av uken. De fleste oppgavene tar bare noen få minutter, men er viktig å gjøre for å sikre at du og praksisen din drives i tråd med regelverket.

Spørsmål og svar om TrinnVis:

Hvem passer TrinnVis for?

TrinnVis passer for alle små og mellomstore helsevirksomheter. I praksis betyr det alt fra solopraksis til større virksomheter med 25-30 ansatte.

Hva koster et TrinnVis-abonnement?

Prisen på TrinnVis-abonnementet avhenger av hvor mange medarbeidere dere er og type abonnement som velges. For psykologer anbefaler vi abonnementstypen «Mini». For en praksis med 1-3 medarbeider koster TrinnVis da kr. 245,- pr/mnd. En praksis med 4-8 medarbeidere betaler kr. 490,- pr/mnd. Da er er rabatten på 30% for medlemmer av Norsk Psykologforening trukket fra.
Komplett oversikt over de forskjellige priskategoriene finner du her.

Er TrinnVis kun et «tomt system» som man selv må fylle med oppgaver, rutiner, retningslinjer og andre viktige dokumenter tilknyttet lovpålagt kvalitetsarbeid?

Nei, TrinnVis er ikke et «tomt system». Når du tar i bruk TrinnVis er det fylt med ferdiglagde forslag til innhold som er skreddersydd for psykologer. Dette inkluderer alt fra måldokumenter og retningslinjer, til konkrete oppgaver og prosedyrer. I tillegg er alt innhold i TrinnVis redigerbar, slik at du kan endre, slette og legge til nytt.

Hvem av mine kolleger og ansatte skal jeg registrere i TrinnVis?

Alle som arbeider i praksisen bør registreres i TrinnVis – inklusive assistenter, sekretærer og annet fast ansatt personale.

Vi er flere psykologer med egne selskaper som jobber sammen. Betyr det at hver psykolog må ha sitt eget TrinnVis-abonnement?

Nei. Har dere en praksis/klinikk hvor flere psykologer arbeider sammen holder det at dere bruker ett felles TrinnVis-system og deler abonnement.

Må alle ansatte som registreres i TrinnVis være medlem av Psykologforeningen?

Nei. Det holder at den som oppretter TrinnVis-abonnementet er medlem.

Hvordan starter jeg med TrinnVis?

For å komme i gang med Trinnvis oppretter du et abonnement og registrerer virksomheten din her.

Hva gjør jeg hvis jeg i løpet av gratis prøveperiode bestemmer meg for ikke å fortsette med TrinnVis?

Ønsker du å avslutte abonnementet i løpet av prøveperioden sender du en bekreftelse om dette til post@trinnvis.no. Dette må gjøres innen prøveperiodens utløp. Etter prøveperiodens utløp konverteres abonnementet automatisk til et vanlig betalende abonnement.

Jeg er bare én psykolog uten andre ansatte. Behøver jeg da et kvalitetssystem?

Ja, men du kan da velge forenklet versjon av TrinnVis. Dette kan du lese mer om her.
Alle helsevirksomheter uansett størrelse og antall ansatte skal ifølge loven ha og bruke et kvalitetssystem: Forskrift om ledelse og kvalitetsforbedring i helse- og omsorgstjenesten.

Har du andre spørsmål om TrinnVis?

Kontakt oss gjerne på tlf. 485 95 383 (09:00 – 15:30)

*Prøveabonnement konverteres automatisk til et vanlig betalende abonnement etter 30 dager, så husk å melde fra til oss innen prøveperiodens utløp hvis du ikke ønsker å fortsette med TrinnVis.