Enkelt tiltak mot dataangrep: innebygget gratiskurs i TrinnVis

Risikoen for dataangrep mot små helsevirksomheter øker stadig. Samtidig er sikkerhetsarbeidet i disse virksomhetene ofte mangelfullt, på grunn av stort arbeidspress, komplisert regelverk og liten kompetanse på området.

Manglende kompetanse hos personalet er et av de største sikkerhetshullene i små helsevirksomheter. Noe av det mest effektive du kan gjøre for å bedre datasikkerheten er derfor å øke kompetansen til personalet.

Sammen med Legeforeningen og Tannlegeforeningen har TrinnVis laget kurset Daglig datasikkerhet for helsepersonell. Kurset er innebygget i TrinnVis og gratis for alle TrinnVis-brukere.

Kurset var nyttig. Selv for meg som ikke har interesse eller særlig forståelse for data, ga det mening. Passe langt og omfattende. Fint at det var krydret med eksempler.

Lone Eriksdatter Wilberg, fastlege ved MedVest legesenter

Kurset tar for seg det viktigste helsepersonell trenger å vite for å sikre seg mot angrep:

Kurset tar under en halv time å gjennomføre. Påmelding skjer på kursets side i TrinnVis:

På kurssiden kan du lese mer om innholdet, og melde på deltakere. Du kan også sette en frist for gjennomføring. Deltakerne får en epost med invitasjon til kurset, og TrinnVis følger opp med påminnelser til kurset er gjennomført.

Bestått kurs blir dokumentert i TrinnVis.

TrinnVis brukes av flere tusen norske leger, tannleger, fysioterapeuter og andre helsearbeidere – og samarbeider med en rekke profesjonsorganisasjoner for å sørge for at systemet tilfredsstiller de høye kvalitetskravene som stilles til helsevirksomheter. Hvis du er medlem av en av disse organisasjonene, får du medlemsrabatt.

Nyttige lenker:

Spør meg!