Koronainfo for legekontor | for andre

Internet Explorer 11?
– bytt nettleser nå!

Internet Explorer 11 er etter mange år blitt en udatert nettleser, og TrinnVis fungerer ikke lenger når man bruker denne.
TrinnVis-abonnenter som fremdeles bruker Internet Explorer 11 anbefales derfor å bytte til alternativene Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Denne anbefalingen gjelder kun for de av dere som bruker PC med Microsoft Windows 7 eller Windows 8 operativsystem. For Windows 10 har Microsoft allerede lansert den nye og forbedrede nettleseren Edge, som fungerer godt med TrinnVis og vil fortsette å gjøre dette også i fremtiden.

Derfor har vi kuttet vi støtten for Internet Explorer 11

Internet Explorer 11 en gammel nettleser med utdatert teknologi. Det er mer og mer innhold på internett generelt som ikke er tilgjengelig med denne nettleseren, eller som krever spesielle tilpasninger for å kunne vises i IE11. Spesialtilpasninger som dette er svært tidkrevende, og vi ønsker heller å fokusere våre ressurser på faktiske forbedringer i TrinnVis som kommer alle til gode.

En annen viktig vurdering er at Internet Explorer er mindre sikker sammenlignet med andre nettlesere. IE11 har flere kjente sikkerhetshull, og sjansen for at hackere og andre uvedkommende skal få tilgang til informasjon på datamaskinen din er større hvis du bruker Internet Explorer 11 enn f.eks. Google Chrome og Mozilla Firefox.

TrinnVis er ikke alene om å kutte støtte for Internet Explorer. Det finnes allerede mange nettbaserte tjenester og systemer hvor Internet Explorer 11 ikke kan brukes, og antallet øker for hver dag.

Hvordan bytter jeg nettleser?

Last ned Google Chrome eller Mozilla Firefox til datamaskinen din og følg instruksjonene for å installere programmet.
Etter installasjon kan du kopiere bokmerker og andre innstillinger fra Internet Explorer 11 til den nye nettleseren. Her er instruksjoner på hvordan du gjør dette:

Har du spørsmål angående Internet Explorer 11 og TrinnVis?
Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 485 95 383 eller epost: support@trinnvis.no

 

Les også:
Artikkel i ITavisen om Internet Explorer
Artikkel på Dinside.no

Prøv TrinnVis gratis

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.