Bruker du gammel nettleser? Oppdater nå!

Internet Explorer er etter mange år blitt en udatert nettleser, og TrinnVis vil ikke fungere når du bruker denne. Dette samme gjelder for den første versjonen av nettleseren Microsoft Edge. 
TrinnVis-abonnenter som fremdeles bruker Internet Explorer og førstegenerasjons Microsoft Edge må derfor oppdatere til nye Microsoft Edge – eller bytte til nettleser-alternativene Google Chrome eller Mozilla Firefox. 

Internet Explorer var standard nettleser i operativsystemene Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Hvis datamaskinen din bruker ett av disse kan du laste ned og oppdatere til nyeste versjon av Microsoft Edge her: https://www.microsoft.com/nb-no/edge

Med operativsystemet Windows 10 lanserte Microsoft sin første generasjon av Edge-nettleseren. Brukere av Windows 10 skal via operativsystemet ha fått beskjed om å oppdatere til den nye versjonen av Edge.

Hvordan bytter jeg nettleser?

Som alternativ til å oppdatere Internet Explorer og førstegenerasjons Edge til Microsofts nye Edge-nettleser, kan du velge å bytte til nettleser laget av  Google eller Mozilla. Du laster da ned Google Chrome eller Mozilla Firefox til datamaskinen din og følger instruksjonene for å installere programmet.
Etter installasjon kan du kopiere bokmerker og andre innstillinger fra Internet Explorer og gammel Edge til den nye nettleseren. Her finner du instruksjoner på hvordan du gjør dette:

Derfor har vi kuttet vi støtten for Internet Explorer og gammel Edge

Nettleserne Internet Explorer og førstegenerasjons Edge bygger på utdatert teknologi. På grunn av dette må tjenester og nettsider spesialtilpasses for å fungere på disse nettleserne. Slike spesialtilpasninger er svært tidkrevende, og vi ønsker heller å fokusere våre ressurser på faktiske forbedringer i TrinnVis som kommer alle til gode.

Internet Explorer er mindre sikker sammenlignet med andre nettlesere. Den har flere kjente sikkerhetshull som gjør det enklere for hackere og andre uvedkommende å få tilgang til informasjon på datamaskinen din. Du bør derfor bytte eller oppdatere nettleseren så snart som mulig.

TrinnVis er ikke alene om å kutte støtten for Internet Explorer og førstegenerasjons Edge. Det finnes allerede mange nettbaserte tjenester og systemer hvor disse ikke kan brukes, og antallet øker for hver dag.

Har du spørsmål angående nettleser og TrinnVis?
Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 485 95 383 eller epost: support@trinnvis.no

Les også:
Artikkel i ITavisen om Internet Explorer
Artikkel på Dinside.no

Spør meg!