Koronainfo for legekontor | for andre

Tid til overs?

Benytt denne tiden til å få full kontroll og sikre at virksomheten er godt organisert og klar for nye uforutsigbare situasjoner – og til at hverdagen kommer tilbake.

Det ser ut til at dagens koronasituasjon vil vare lenge. Mange har nå en roligere periode fremover – enten fordi myndighetene har pålagt dere å stenge ned eller fordi koronasituasjonen gjør at pasientene uteblir en periode og oppgavene er færre. Kanskje er det stille før stormen?
I en situasjonen som dette er vi mange som opplever at vi ikke er så godt rustet som vi skulle ha vært. I en travel hverdag blir ofte det som ikke har bråhast skjøvet på. Her er noen forslag til ting som bør tas tak i.

Oppdater rutiner for smittevern

I TrinnVis ligger det ferdige forslag til ansvarsfordeling og rutiner for smittevern. Gå igjennom disse. Oppdater eller tilpass de ferdige forslagene slik at de passer for deres virksomhet. Smittevern er i dag viktigere enn noensinne, og dere kan også lage egne rutiner som kun gjelder for dere og deres personale. Kort sagt – bruk TrinnVis til å øke smittevernberedskapen og sørg for at ansatte og kolleger er oppdatert.

Tips:
Du kan enkelt dele innhold i Trinnvis med dine kolleger. Bruk «Del» knappen øverst på TrinnVis-sidene og skriv en kort melding. De andre får da en epost med direkt link til det du ønsker å dele.

Bruk også tid på å rydde kontor, behandlingsrom, venterom osv. Få vekk unødvendige papirer, brosjyrer, bøker og annet slik at blir lettere rengjøre og desinfisere alle flater. Dette er viktig med tanke på godt smittevern.

Gjør risikovurderinger 

TrinnVis har gode verktøy for gjennomføring og dokumentering av risikovurderinger. Vi har også foreslått flere risikovurderinger innen smittevern som kan gjøres. I tillegg kan dere lage deres egne.

Er det risikovurderinger som bør gjøres med tanke på faren for koronasmitte – enten fra pasient til ansatte eller mellom ansatte?

Dokumenter avvik

Den siste tiden har vært uvanlig og krevende for alle, og situasjoner har oppstått som vi kanskje ikke har hatt full kontroll på. Bruk avviksverktøyet i TrinnVis til å dokumentere hva som har skjedd og hvilke tiltak som gjøres for å hindre at det skjer igjen.

Har det skjedd avvik som vi bør dokumenter og gå gjennom slik at vi er bedre rustet til uforutsette og krevende situasjoner i fremtiden?

Lagre viktige dokumenter i TrinnVis

Mange av dere har nå opplevd en situasjon med permittering av ansatte og viktige avtaler som har måttet gjennomgås. Hvis ikke du allerede har gjort dette, så sørg for at avtaler – som arbeidsavtaler – og andre viktige dokumenter lastes opp og lagres inn i TrinnVis. Da vet du alltid hvor de er og har dem lett tilgjengelige når de behøves. Legg også inn kontaktinformasjon og gyldighetsdato for dokumentene som lagres i TrinnVis.

Tips:
TrinnVis har tilgangskontroll. På sensitive dokumenter – som arbeidsavtaler – kan dere begrense tilgangen og bestemme hvem som har mulighet til å lese dem.

Les også:

Koronainformasjon for legekontor
Koronainformasjon for andre helsevirksomheter

Enklere å etablere hjemmekontor
Oppdaterte regler ved permittering
Må dere stenge ned?
Koronautbruddet – har dere kontroll?

 

Prøv TrinnVis gratis

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.