Koronainfo for legekontor | for andre

Møt høsten forberedt!

Etter ferie og økt reisevirksomhet forventer myndighetene nye smitteutbrudd og en økning i antall koronasmittede. Har dere gjort de nødvendige tiltakene for å være i forkant av den ventede utviklingen?

I Norge har vi til nå klart å holde spredningen av Covid-19 på et lavt nivå sammenlignet med mange andre land. En av årsakene er at vi har hatt gode retningslinjer og rutiner for hva som må gjøres for å unngå ustrakt smitte i samfunnet. Anstrengelsene som er lagt ned av dere i helsevesenet gjennom koronapandemien har vært uvurderlige, og nå er det viktig å fortsette dette arbeidet.

Sørg for gode rutiner og retningslinjer

I tillegg til myndighetenes råd og anbefalinger vedrørende smittevern er det flere tiltak som kan og bør gjøres for å forberede dere for situasjonen som kan oppstå til høsten. Oppdaterte rutiner og retningslinjer for håndtering av korona og basalt smittevern er kanskje det viktigste.

Rutiner og retningslinjer som dekker de viktige områdene innen smittevern ligger allerede klare i TrinnVis. Disse kan brukes som de er, men kan også enkelt redigeres og tilpasses arbeidssituasjonen i din helsevirksomhet.

Benytt deg av del-funksjonen i TrinnVis. Med den kan kolleger enkelt gjøres oppmerksom på viktig innhold i TrinnVis, og få beskjed når det er gjort endringer i rutiner og andre TrinnVis-dokumenter som de bør vite om.

Viktig med klar ansvarsfordeling

Er dere flere som arbeider sammen? Da er klar ansvarsfordeling en viktig del av smittevernberedskapen. Hvem sørger for korrekt rengjøring? Hvem sikrer at dere har tilstrekkelig av verneutstyr og desinfisering? Hvem har ansvar for å utarbeide egne lokale smittevernrutiner? Bruk TrinnVis til å fordele og dokumentere dette ansvaret.

Helsearbeidere og utenlandsopphold

Som et ledd i føre-var-prinsippet har myndighetene oppdatert sine råd for helsearbeidere som har vært på utenlandsopphold. Frem til 20. august fraråder Utenriksdepartementet alle helsearbeidere å reise utenlands dersom det ikke er strengt nødvendig. Dette gjelder til alle land. For helsearbeidere som likevel har vært i utlandet gjelder følgende:

 

Prøv TrinnVis gratis

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.