Dokumenter i TrinnVis

TrinnVis inneholder en mengde skreddersydde maldokumenter, som du kan utforske her. Som TrinnVis-bruker trenger du ikke å forholde deg til alle sammen, fordi systemet filtrerer og tilpasser dokumentene til din virksomhet.

Prøv TrinnVis gratis

Tiltak mot innsyn i personopplysninger

For at ikke uvedkommende skal få tilgang til personopplysninger, må tilgangen til dataanlegget og pasientjournalene være begrenset og kontrollert.

Innsyn gjennom skjermer og skrivere

Dataskjermer og skrivere kan representere muligheter for uvedkommende til å tilegne seg personopplysninger.

  • Dataskjermer kan innholde informasjon som ikke alltid gjelder den pasienten som er inne på kontoret. For å forebygge uheldige brudd på taushetsplikten, bør dataskjermer vende bort fra pasienten.
  • Dersom en forlater dataskjermen for en kort stund, må en sørge for at skjermbilder med pasientopplysninger ikke står oppe. Dersom en skal være borte fra dataskjermen en stund, skal en alltid logge av.
  • Skrivere må brukes slik at uautoriserte personer ikke får tilgang til utskrifter.
    Skjermsparer med passord skal aktiveres automatisk etter 30 minutter uten bruk.

Eksterne som gies tilgang

  • Leverandører skal ikke logge seg på vårt dataanlegg uten at vi har bedt om det i hvert enkelt tilfelle. Det skal kun gis tilgang til de enheter hvor det er behov og kun utføres de oppgaver det er bedt om. All tilgang skal skje under overvåking fra oss.
  • Leverandøren skal som hovedregel kun utføre maskinelle operasjoner og ikke arbeide med selve personopplysningene. I de unntakstilfeller hvor leverandøren, etter vår tydelige bestilling, må hjelpe til med feilsituasjoner som innebærer manuelle behandlinger av personopplysninger, skal opplysningene ikke utleveres til annen part.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.