Dokumenter i TrinnVis

TrinnVis inneholder en mengde skreddersydde maldokumenter, som du kan utforske her. Som TrinnVis-bruker trenger du ikke å forholde deg til alle sammen, fordi systemet filtrerer og tilpasser dokumentene til din virksomhet.

Prøv TrinnVis gratis

Passord og tilgangsstyring

 1. Dataansvarlig styrer og gir tilgang til dataanlegget. Rutinene for bruker-ID og passord inkluderer: oppretting ved ansettelser av nye medarbeidere, endring av den ansattes ansvarsområde, inaktivering ved permisjon og sletting ved fratredelse.
 2. Passordet bør endres ved første gangs pålogging på det aktuelle systemet slik at det kun er brukeren som kjenner passordet. Ellers kan passordet være kjent av systemadministrator m.fl.
 3. Passord skal være minimum 6 tegn lange, og skal inneholde både bokstaver og tall.
 4. Dersom man har grunn til å tro at andre har fått tilgang til et passord skal dette uten forsinkelse rapporteres til Dataansvarlig og passord må byttes.
 5. Alle passord er personlige og skal ikke gjøres kjent for andre. Passordet skal ikke skrives ned slik at andre kan finne det.
 6. Samme passord bør ikke brukes om igjen i forbindelse med passordbytte. Om det er tekniske muligheter for å forhindre dette, i det aktuelle systemet, bør dette benyttes.
 7. Brukeren oppfordres til å benytte samme passord på flere systemer for å forhindre for mange passord å huske. For mange ulike passord kan medføre at passordene blir skrevet ned og dermed blir tilgjengelig for andre.
 8. Det skal brukes forskjellige passord for pålogging på arbeidsstasjon/lokalnettet, for tilgang til pasientsensitive data ved virksomheten og for tjenester utenfor virksomheten, dvs. på Internett eller i helsenett.
 9. Antall mislykkede påloggingsforsøk er 5 ganger før kontoen sperres.
 10. Passordet bør byttes 1 x årlig. Om det er mulig, bør systemet styre dette teknisk.

Hvordan lage et godt passord

Et godt passord er lett å huske for eieren, mens det er vanskelig å gjette eller prøve seg fram til for andre. En mulig måte å konstruere gode passord på er å ta bokstavkombinasjoner av ord i en lengre setning som er enkel for deg å huske.
Eksempler på gode passord som oppfyller kravene over er:

 • 4pils&pza (Fire Pils og Pizza)
 • 10gerk^tt (Tigerkatt)

Det er forbudt å bruke navnet til ektefelle, barn, hunden, bilnummer, adresse eller annet som lett kan knyttes til den ansatte.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.