Dokumenter i TrinnVis

TrinnVis inneholder en mengde skreddersydde maldokumenter, som du kan utforske her. Som TrinnVis-bruker trenger du ikke å forholde deg til alle sammen, fordi systemet filtrerer og tilpasser dokumentene til din virksomhet.

Prøv TrinnVis gratis

Medikamenter og medisinsk forbruksutstyr

Vår virksomhet fungerer som vaktbase for egne leger samt for legevaktvikarer. Vi får ikke levert apotekvarer i helgene (mellom kl. [klokkelslett] på fredag og kl.[klokkelslett] på mandag), og er derfor avhengige av å ha utstyr og medikamenter tilgjengelig i et visst omfang. De finnes i 3 enheter:

  • Generelt medikament-/utstyrslager finnes på akuttrommet, i låsbart skap samt i kjøleskap, utstyr i skuffer. Det er dette vi bruker ved behandling, ved behov for utlevering av medikamenter på dagtid, på vakt der vi behandler fra legekontoret osv.
  • Akuttsekk etter modell av luftambulansen, til bruk ved akutte, livstruende tilstander. Fylles fra lageret.
  • Legekoffert til bruk ved utrykning på dagtid, evt. på legevakt. Legekofferter fylles fra lager.

Det er utarbeidet lagerlister (mangelliste) over de medikamenter og det utstyr som skal finnes i lager, akuttsekk og legekoffert.

Listene ligger her: [skriv hvor listene oppbevares].

Den legen eller medarbeideren som bruker opp eller ser det er nødvendig å supplere medikamenter/utstyr krysser av og signerer på mangelliste og legger ut i ekspedisjonen. Legesekretærer bestiller, henter og legger medikamenter/utstyr på plass samme dag.

Vi bestiller medikamenter og medisinsk forbruksutstyr fra [angi firma og bestillingsmåte].

[Skriv eventuelt også navn og kontaktinformasjon til virksomhet som leverer akuttutstyr, fyller O2-flasker etc.]

Nødvendig revisjon av mangellister kan tas opp av alle på praksismøte.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.