Dokumenter i TrinnVis

TrinnVis inneholder en mengde skreddersydde maldokumenter, som du kan utforske her. Som TrinnVis-bruker trenger du ikke å forholde deg til alle sammen, fordi systemet filtrerer og tilpasser dokumentene til din virksomhet.

Prøv TrinnVis gratis

Hjemmekontor

PC på hjemmekontor skal IKKE ha helse- og personopplysninger lagret lokalt. Derfor brukes oppkobling til vår hovedserver på legekontoret via terminalserver. Via skjermbilder og tastatur på hjemmekontoret kan vi da jobbe med pasientdataene som hele tiden ligger på legekontorets server.

Dataansvarlig skal ha oversikt over og kontroll med konfigurasjonen på alt utstyr og programvare som benyttes i behandlingen av helse- og personopplysninger.

Kvalitetsansvarlig skal risikovurdere løsningen FØR den taes i bruk
Kommunikasjonen skal krypteres iht. Datatilsynets til enhver tid gjeldende anbefalinger.

Vi bruker VPN som er en lukket og reservert kommunikasjonskanal som kan krypteres.

Hjemme-PC/utstyr og legekontoret i andre enden er konfigurert slik at begge parter er forhåndsdefinerte og er det som de gir seg ut for å være. Tekniske tiltak iverksettes slik at hjemme-PCen kun kan kommunisere med predefinert utstyr.
Hjemme-PC har antivirus og brannmursikring. Antivirusløsningen er satt opp med automatisk søk etter nye oppdateringer.

Vi bruker sterk autentisering ved pålogging. Vi må logge oss på med brukernavn og passord, og i tillegg f.eks. engangspassord, smartkort eller biometriske parametere.

Helse- og personopplysninger lagres ikke lokalt på hjemme-PC. Rommet hvor utstyret er plassert skal likevel være fysisk sikret, slik at uvedkommende ikke får tilgang til PCen.

Avtale med ansatt om bruk av informasjonssystemet gjelder også for hjemmekontor.

Hjemmekontorløsningen er beskrevet under Dataanlegg.

Leverandøren skal gi oss en forståelig skriftlig beskrivelse av løsningen med bruksanvisning, konfigurasjonskart og sikkerhetsdokument med risikovurdering.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.