Dokumenter i TrinnVis

TrinnVis inneholder en mengde skreddersydde maldokumenter, som du kan utforske her. Som TrinnVis-bruker trenger du ikke å forholde deg til alle sammen, fordi systemet filtrerer og tilpasser dokumentene til din virksomhet.

Prøv TrinnVis gratis

Elektronisk medisinsk meldingskommunikasjon

Medisinske meldinger med helse- og personopplysninger (epikriser, labsvar, rtg m.m) skal IKKE sendes med vanlig e-post.

Vi følger gjeldende nasjonale standarder for meldingskommunikasjon. Dette sikrer at vi kan kommunisere med mange samarbeidspartnere innen helsevesenet selv om de har andre journalsystemer enn oss. Videre ivaretar disse standarder krav til sikker kommunikasjon, slik at uautorisert innsyn i oversendt informasjon forhindres.
bXML-rammeverket er en internasjonal standard for meldingsutveksling som beskriver hvordan sikkerhetstiltak som kryptering og signering av meldinger kan ivaretas.

Sikker adressering er viktig ved kommunikasjon over åpne nett slik at man er sikker på at informasjon blir sendt til riktig mottaker. Vi benytter adresseregisteret (HER) i Norsk Helsenett da det bidrar til slik sikker identifisering.

Meldingene sendes via helsenettet som er utviklet for sikker elektronisk kommunikasjon i helsevesenet. Dette nettet er i utgangspunktet også åpent, slik at kommunikasjon av sensitive opplysninger må sikres.

Vi benytter applikasjonskvittering for å få bekreftet at meldinger er kommer korrekt frem og vil med dette systemet få varsel hvis en melding har sviktet. For noen meldinger benyttes i en overgangfase papirutskrift som backup til risikovurdering har vist at applikasjonskvittering fungerer for gjeldende melding og partner.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.