Dokumenter i TrinnVis

TrinnVis inneholder en mengde skreddersydde maldokumenter, som du kan utforske her. Som TrinnVis-bruker trenger du ikke å forholde deg til alle sammen, fordi systemet filtrerer og tilpasser dokumentene til din virksomhet.

Prøv TrinnVis gratis

Elektronisk kommunikasjon med pasienter

Vi har en kommunikasjonsløsning som tilbyr pasienten å bestille time, resept, attest og stille spørsmål.

Kommunikasjonsløsning: [løsningens navn]
Leverandør: [leverandørens navn]

Våre krav til løsning for elektronisk pasientkommunikasjon er som følger:

  • Vanlig e-post eller SMS skal ikke benyttes for kommunikasjon av helse- og personopplysninger med pasienter.
  • Det benyttes en tjeneste som er spesielt tilrettelagt for pasientkommunikasjon. Løsningen skal ikke gi pasienter direkte tilgang til opplysninger i behandlende personells IT-systemer. Helseopplysninger som pasienter får utlevert via løsningen skal gjøres tilgjengelige etter bevisste handlinger fra oss.
  • Pasienten bør kunne bruke standard programvare for tilgang til den elektroniske løsningen. Løsningen må gjøre det overflødig og vanskelig å lagre helse- og personopplysninger ute hos pasienten.
  • Det kreves samme sikkerhetsnivå ved tilgang til slike tjenester som ved tilgang til andre systemer med helse- og personopplysninger.
  • Det bør være mulig å overføre informasjon fra kommunikasjonsløsningen til elektronisk pasientjournal.
  • Dersom det benyttes en ekstern part for å tilby en tjeneste for pasientkommunikasjon der det også lagres data hos denne aktøren, vil denne aktøren være en databehandler, og det må etableres en avtale mellom vår virksomhet og databehandler.
  • Data skal ikke lagres i løsningen hos databehandler lenger enn nødvendig.
  • Alle helse- og personopplysninger skal være kryptert under overføringen over åpne nettverk som Internett eller helsenettet.
  • Det skal gjennomføres risikovurdering av løsningen. Helst skal tilbyderen av tjenesten kunne legge frem en slik vurdering. Dersom det er trusler som ikke er akseptable må det gjennomføres tiltak for å redusere truslene før løsningen tas i bruk.

Se avtaler: Avtale med ekstern databehandler med tilgang til dataanlegget

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på trinnvis.no for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel slik at du kan slippe å se denne meldingen neste gang du besøker oss.